sunnuntai 1. tammikuuta 2023

Joulu ja uusi vuosi.

 Elämme edelleen joulun aikaa ja siksi haluan tämän postaukseni myötä toivottaa kaikille lukijoilleni  hyvää uutta vuotta 2023 Joululaulun sanoin, että "olkoon meillä joulu ainainen."  Aikamme  kuluu ja me kaikki ikäännymme tasapuolisesti ajan kuluessa. Sen kulkua emme voi pysäyttää. Ajanlaskumme aloitettiin Jeesuksen Kristuksen syntymästä, se on todellisuutta kuin myöskin se, että ikääntyessä ihminen kuluu ja tulee monenlaisia vanhuuden vaivoja. tietysti esim terveet elämän tavat näitä vaivoja jonkin verran ehkäsee ja lievittää, mutta kuitenkin. Niinkuin Raamatussa sanotaan, että ihmisen ikä on 70-vuotta tai enimmillään 80-vuotta. Sanotaan että ne sen jälkeiset ajat ovat ihmiselle varsinaisia "armon vuosia." Ihmisen ikää on alennettu muistaakseni kolme kertaa historian aikana.      Sitä vastoin Jumalan aika ei kulu vaan se "täyttyy." Raamattu sanoo, että kun "aika oli täyttynyt, lähetti Jumala poikansa, vaimosta syntyneen, lain alaiseksi syntyneen, että me pääsisimme lapsen asemaan."  Ja Jeesuksen kautta, uskon kautta häneen, pääsemme Jumalan lapsen asemaan. Hänessä ja vain hänessä meillä on "Tulevaisuus ja toivo" ja tämä "joulu ainainen."  HYVÄÄ UUTTA VUOTTA.

2 kommenttia:

  1. Jeesuksen syntymän munkki Dionysius Exiguus laski väärin ja siitä tuli 'kristillisen tradition' ja pakanallisen roomalaisen saturnaalia-juhlan yhdistetty väärä informaatio. Se Jeshua'n syntymä ajoittuu RAAMATUN MUKAAN syyskuulle. Joka tuntee Raamattua ja juutalaista käytäntöä pappien palvelusvuoroista, osaa laskea sen. Mutta pääasiahan nykyään onkin sen juhlan PAKANALLISEN RAILAKAS kaupankäynti ja korotetut hinnat; Jeesusta ei enää mainita yleisessä mediassa juuri ollenkaan! Kaikenlaisten lahjjojen saanti ja kinkun (tai kalkkunan) syönti ovat lastenkin päämieltymys!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet aivan oikeassa. Jeshua sikisi Pyhästä Hengestä Hanukka-juhlan aikana ja siis syntyi syyskuulla. Joulu ei ole näitä Herran säätämiä juhlapäiviä ja sen juuret eivät ole Raamatussa.
      Vaikka Vapahtajan syntymää kristillisessä maailmassa juhlitaankin niin sitä ei vietetty alkuseurakunnan aikana. Kiitos kommentistasi; t.Asta

      Poista