perjantai 18. maaliskuuta 2016

"Virvoin, varvoin.

 Tänään on Palmusunnuntai, joka muistuttaa meille siitä riemusaatosta, millä Jeesusta saateltiin Jerusalemiin. Kansanjoukko hänen ympärillään oli aivan riemuissaan. He taittelivat Palmun oksia ja heittelivät niitä ynnä vaatteitaan tielle Jeesuksen ratsastaessa sitä pitkin aasilla. Raamattu sanoo, että "aasintamman varsalla". Jeesus, Kunnian Kuningas ja Herrain Herra, oli valinnut uljaan ratsun sijaan aasin, joka parhaiten kuvasti hänen luonnettaan: "Sillä hän on hiljainen ja nöyrä sydämeltä"
  Ihmiset, jotka kulkivat hänen edellään ja jäljessään, huusivat: "Hoosianna Daavidin Pojalle! Siunattu olkoon hän, joka tulee Herran nimessä! Hoosianna korkeuksissa!"
Hoosianna on alkujaan Hebreankielinen huudahdus, joka varsinaisesti merkitsee, "oi, auta" tai "pelasta",  mutta jota jo varhain alettiin käyttää myös kuninkaille ja Jumalalle, sekä erityisesti odotetulle  Messiaalle osoitettuna riemu- ja ylistyshuutona.
Tämä tapahtui kuitenkin vain muutamaa päivää ennen hänen ristiinnaulitsemistaan. Tapauksen johdosta vietetään Palmusunnuntaita.
Harvempi taitaa enää muistaa tai edes tietää mistä asioista Pamusunnuntaina on kyse, mutta joka tapauksessa tänään odottelemme lapsivieraita saapumaan luoksemme virpomisvarpujen kera. Heitä varten olemme varanneet makeisia tms. palkaksi heidän meitä kohtaan osoittamastaan huomiosta.
Minäkin olen lasten lasteni kanssa- ja ohjeiden mukaan varustautunut tähän päivään.
Tämä päivä olkoon ilon päivä. Suodaan lasten iloita ja iloitaan heidän mukanaan.  Iloitaan siitä Jeesuksen valmistamasta pelastuksesta, ja otetaaan se vastaan sydämissämme yhtä aidosti kuin lapsi uskoo heille kerrottuihin asioihin. Sanoohan Jeesus, että  "lasten kaltaisten on Taivasten valtakunta" .

 

























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti