lauantai 14. toukokuuta 2016

Kylvön aika


 Viikon loppuna meillä oli pienet sisarukset  yökylässä ja sain heiltä hyvää palautetta siitä, että heistä vanhemmalle pari vuotta sitten Joululahjaksi antamaani Raamattua oli todellakin luettu.
 Löysin muutama vuosi sitten luku ohjelman, jota noudattamalla saa Raamatun luetuksi lävitse vuoden aikana. Nyt pyhä aamuna luimme isännän  kanssa Uuden testamentin puolelta vuorossa olevan Luukkaan evankeliumin alku lukuja, joissa  kerrotaan enkelin ilmestymisestä Marialle ilmoittamaan Jeesuksen  syntymisestä.
Tähän saumaan vanhempi tytöistä ilmoitti sen  paikan olevan heille tuttu, koska silloin, kun hän sai sen Raamatun, niin hän luki sitä pikkusiskolle iltasella ja tämä  halusi hänen lukevan tätä kertomusta Jesuksen syntymästä vielä Tammikuussakin.  
Sanoin siihen, että sitä kyllä kannattaa lukea ja vaikka kesälläkin.
Raamatun sanaa KANNATTAA todellakin lukea sillä  se varastoituu meidän mieleemme. Voi nimittäin elämässä tulla sellaisiakin  aikoja, ettei sen lukeminen  ole meille mahdollista. Voi tulla silmiin sokeutta tai jotain muuta sairautta niin ettemme pysty lukemaan ja myöskin maailman aika ja yhteiskunnallinen tilanne voi niin muuttua, ettei Raamatun lukeminen ole suotavaa, eikä sallittua. nytkin näkyy yhteiskunnassamme viitteitä siihen suuntaan.Silloin on hyvä jos meissä on varastoituna Jumalan sanaa jota Pyhä Henki voi nostaa alitajunnastamme aina tarpeen mukaan meille voimaksi ja rohkaisuksi ym.
Jumalan sanan siemen on sellainen siemen, joka ei koskaan kuole. Minua lohdutti joskus erään ystävän sana näidenkin tyttöjen kohdalla, että "sydämiin  kylvetty sana ei häviä, eikä kuole, eikä kukaan pysty sitä sieltä pois ottamaan. Kerran Jumala antaa sille kasvun".
Kylvetään Jumalan sanaa nyt, kun on sen aika, niinhän tekee myöskin maamies pellollaan. 






















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti