lauantai 22. joulukuuta 2018

Joulun sanoma



Muistetaan Joulun sanomaa.



Löysin pienen paperilapun muutaman vuoden takaa. Siihen on kirjoitettu juuri hiljattain kirjoittamaan oppineen lapsen käsialalla seuraava teksti.

Rentoudu ja lue Joulu evankeliumi.
Joulurauhaa! Kääntöpuolelle oli piirretty Joulutähti.

Ajattelin, että olkoon tämä minun "mottoni" tänä Jouluna.
Tämä pieni paperilappunen viestii minulle keskeneräisyydestä. Muistan pienen tytön rakkaudella tekemän ja keskeneräiseksi jääneen mummulle ja papalle tarkoitetun Joulukalenterin. Näitä viisaita ajatuksia, kehoituksia ja piirustuksia oli monta valmiina, kuten myöskin ison kokoinen tausta kartonki oli valmiina.
Tämä löytämäni teksti oli mitä ilmeisemmin tarkoitettu 24:nen päivän kohdalle.
 Me touhuamme, siivoamme ja valmistamme tulevaa Joulua ja kannamme paineita saadaksemme kaiken valmiiksi. Myöskin läheisten, sukulaisten ja ystävien Joulutervehdyksistä, ym. ym. kannamme huolta.
Mutta kun ne eivät olekkaan Joulussa se pääasia. Vaan se, että me kelpaamme Jumalalle juuri sellaisina kuin olemme.  Keskeneräisinäkin Jumala hyväksyy meidät.
Saamme tänä Jouluna kiittää häntä, kaikkivaltiasta Jumalaa suurimmasta ja kallisarvoisimmasta lahjasta, mitä maa päällään kantaa. Jeesuksesta ja hänen kauttaan syntien anteeksi antamuksesta ja iankaikkisesta elämästä.
Siis rentoudu ja lue Jouluevankeliumi. Joulurauhaa.
Asta Metsomäki
Kuhmalahden helluntaiseurakunta.

Julkaistu Sydän- Hämeen Lehdessä 19. 12 2018.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti