tiistai 29. marraskuuta 2022

Tehkää hyvää

 Jumalan pyhää kirjaa; Raamattua lukiessani olen tullut huomaamaan sen asian, että tuo otsikon  kehoitus/vaatimus; "tehdä hyvää", toistuu läpi koko Raamatun. Jo vanhasta testamentista alkaen ja kautta uuden testamentin myöskin.  Me täällä Suomessa olemme viime vuosikymmeninä tottuneet luottamaan tähän meidän hyvään sosiaaliturvaamme ja ajattelemme kaikkinaisen auttamisen kuuluvan yhteiskunnalle. Emme näin ollen aina edes huomaa lähimmäistemme moninaisia avun tarpeita. Nyt kun ajat ovat tiukkenemassa ja avun saanti yhteiskunnalta suhteessa vähenee säästösyistä johtuen on meidän hyvä ottaa tämä Raamatun ohje vakavasti. Mehän kaikki todella olemme toinen toistemme lähimmäisiä. Yleispätevä ohje Raamatussa on, että meidän pitää "huomioida ja kohdella lähimmäistämme niinkuin toivoisimme itseämme kohdeltavan."    Ja meidät on todella luotu hyviä tekoja varten, ( Ef. 2:10. “Sillä me olemme hänen tekonsa, luodut Kristuksessa Jeesuksessa niitä hyviä töitä varten, jotka Jumala on ennalta valmistanut, vaeltaaksemme niissä.”      Maailmantilanteesta johtuva lahimmäistemme avun tarve tulee aina vain lisääntymään. "Hätä ja tuska maailman, suurempi on kuin aavistan;" sanotaan jossakin hengellisessä laulussa.

  Sain syntymäpäivä kortin "Serkkutytöltäni". Siinä on tähän asiaan liittyen hyvin kattavava elämänohje joten liitän sen tähän.

 

 

Vielä pari kehoitusta Raamatun sivuilta.

  (Tiit.2:7),    Heidän tulee olla kuuliaisia, valmiita tekemään kaikkea yvää. (Tiit. 3:1),  "Minä tulen pian, ja palkkani on minun mukanani antaakseni kullekkin hänen tekojensa mukaan." (Ilm. 22.12),

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti