maanantai 17. helmikuuta 2014

Muistojemme laulut

Muistojen lauluja uskoisin olevan meillä jokaisella. Ne liittyvät usein nuoruuden herkkään aikaan ja joihinkin määrättyihin tapahtumiin.
Meillä on seurakunssamme ollut alkuvuoden ajan esillä lista, mihin halukkaat saivat merkitä jonkun muistoihinsa jääneen vanhan toivelaulun. Sitten viime pyhänä lauloimme yhdessä kaikki listaan merkityt laulut. Siitä muodostui oikein maraton kokous, mutta halusime laulaa kaikki toivotut laulut läpi. Niiden sanat oli heijastettu näytölle kaikkien nähtäville. Siinä oli tuttuja ja osin tuntemattomiakin kauniita lauluja jokaiselle. Ne nostivat monia lauluihin liittyviä muistoja mieleen joita itsekukin sai myöskin kertoa ja jakaa näin  toisillekin.
Minäkin olen näitä lauluja laulanut jo 50-luvulta lähtien. Tosin 60-luvulla oli aika, jolloin en näitä lauluja laulanut. Silloinkin laulut soivat elämässäni, mutta vain niin kovin toisenlaiset laulut. Meni vuosia, kunnes jälleen syttyi sydämessäni soimaan "uusi virsi", kiitoslaulu meidän Jumalallemme.
Viimeinen psalmi raamatussa, puhuu pelkästään Jumalan ylistämisestä. Ps.150 Ylistäkää Jumalaa.
1. Halleluja!Ylistäkää Jumalaa hänen pyhäkössään, ylistäkää häntä hänen väkevyytensä taivaanvahvuuksissa.
2. Ylistäkää häntä hänen voimallisista teoistansa, ylistäkää häntä, sillä hänen herrautensa on suuri.
3. Ylistäkää häntä pasuunan pauhulla, ylistäkää häntä harpuilla ja kanteleilla.
4. Ylistäkää häntä vaskirummuilla ja karkelolla, ylistäkää häntä kielisoittimilla ja huiluilla.
5.Ylistäkää häntä helisevillä kymbaaleilla, ylistäkää häntä kumisevilla kymbaaleilla.
6. Kaikki, joissa henki on, ylistäkää Herraa! Halleluja.
Tämä kertoo siitä, että Jumalalle kelpaa kaikenlaisilla soittimilla soitettu musiikki, kuin myöskin omalla äänellään laulettu laulu. Saaamme me heikommat laulajat ajatella näin, että "mun kanteleeni  kauniimmin, taivaassa kerran soi".
Liitän tähän loppuun erään version laulusta, joka on lapsuudesta lähtien ollut lempilauluni. Vaikka uusia mielilauluja on tullut matkan varrella, niin tämä on edelleen se ykkönen.
Vain yksin Jeesus.                                                                                                           owscriptaccess="always" allowfullscreen=

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti