lauantai 1. helmikuuta 2014

Olopäivä

Sain jälleen kerran olla mukana Luopioisten seurakunnan järjestämillä olopäivillä. Tavata siellä vanhoja ja uudempiakin tuttavia, myöskin juuri olopäivillä tutuksi tulleita.
Olopäivät on kerran kuukaudessa järjestettävä eläkeläisten kokoontuminen Seurakuntakeskuksella torstaisin klo 10-14. Olopäivillä on erilaista mukavaa ohjelmaa, hartaus ja musiikkia.
Runsas lounas ja kahvit omakustannushintaan 7:n euroa. Euron arpoja myydään retki kassan kartuttamiseksi. Arpajais palkintoja saa viedä lahjoituksena. Tapana on ollut tehdä kevät puolella retki jonnekin mielenkiintoiseen kohteeseen. Viimeksi Raumalle, tosin minä en ollut siellä mukana. Nyt oli hartaushetken vastuunkantajana Heikki Repo. Hän puhui kristittyjen yhteydestä, olihan juuri meneillään ekumeenisen ykseyden rukousviikko.
Ekumenia tarkoittaa eri seurakuntiin ja kirkkokuntiin kuuluvien kristittyjen yhteyttä.  Pyrkimystä täyttämään Jeesuksen pyyntö siitä, että hänen omansa yhtä olisivat. Heikki kertoi, että tällainen ekumenia on lähtenyt maailmalla kehittymään jo 1900-luvun alusta lähtien ja, että Suomessa on vietetty tätä ekumeenisen ykseyden rukous viikkoa 1900-luvun puolivälistä alkaen. Hän sanoi olleensa mukana myöskin ekumeenisella kirkkovaelluksella.
Tästä minulle tuli elävästi mieleeni oma kokemukseni, kun viime vuoden Vappuna aivan yllättäen sain tilaisuuden osallistua eri kirkkokuntien järjestämään Jeesus marssiin Tampereella.  Minulle annettiin myöskin tilaisuus kertoa siitä ja näin jakaa kokemuksiani toisillekin olopäiväläisille. Sain myös heti innostuneesti palautetta. "Mennääs ensi Vappunakin yhdessä sinne Jeesus marssiin." Muuten juuri tästä Vapun Jeesus marssista kerron kaikkein ensimmäisessä blogissani viime keväänä  27.5.2013.
Kirjoitan tähän loppuun tämän Jeesuksen ylimmäispapillisen rukouksen omiensa puolesta, Joh.17:17-21. "Pyhitä heidät totuudessa, sinun sanasi on totuus.  Niinkuin sinä olet lähettänyt minut maailmaan, niin olen minäkin lähettänyt heidät maailmaan. Ja minä pyhitän itseni heidän tähtensä, että myös he olisivat pyhitetyt totuudessa. Mutta en minä rukoile ainoastaan näiden edestä, vaan myös niiden edestä, jotka heidän sanansa kautta uskovat minuun.Että he kaikki olisivat yhtä, niinkuin sinä, isä , olet minussa ja minä sinussa, että hekin meissä olisivat, niin että maailma uskoisi, että sinä olet minut lähettänyt". Näin saamme yhdessä, samassa hengessä viedä ilosanomaa  Jeesuksesta eteenpäin. Niinkuin raamattu sanoo: "Alkaen Jerusalemista, Juudeasta ja Galileasta ja aina maan ääriin asti."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti