perjantai 24. heinäkuuta 2015

Kilparadalla juoksevat

Uimakoulu viikko täällä Luopioisissa huipentui lauantaina yhteiseen kylä tapahtumaan triathlonin, riathlonin ja duathlonin merkeissä. Onkohan joku mahdollisesti välttynyt kuulemasta näistä kisoista? Jos, niin kysymyksessä on yhdistetty uinti, pyöräily ja juoksu tapahtuma. Elikkä triathloniin kuuluu 600 metrin uinti, Kukkian ympäripyöräily 52 km. ja lopuksi vielä Haltian ympäri juoksu 13 km. Riathlon on lyhyempi, uinti 200 m, pyöräily Haltian ympäri ja juoksu tapahtuu kirkonkylän ympäri kävelytietä pitkin. Tänä vuonna oli uutena lajina lasten duathlon, missä oli hyvin lyhyet, pienille lapsille sopivat uinti- ja juoksu matkat, eikä pyöräilyä lainkaan.
Riathlon on ns. jokamies sarja, missä ei tarvitse kilpailla, sillä vaikka siinä aikakin otetaan, useimmat kuitenkin kilpailevat vain itsensä kanssa.
Riathlonia voimme hyvin verrata taivastiehen, sillä näissä kummassakin jaetaan voitto palkinto kaikille, jotka vain perille pääsevät. Vaikka sitten kontaten. Paavali kirjoittaakin 1 Kor. 9:24,  seuraavasti: "Ettekö tiedä, että jotka kilparadalla juoksevat, ne tosin kaikki juoksevat, mutta yksi saa voittopalkinnon? Juoskaa niinkuin hän, että sen saavuttaisitte. Tämä Jeesus tie "kirkastuu kirkastumistaan aina sydänpäivään asti". Ja Jumalan sana lupaa, että "siltä tieltä ei eksy, eivät hullutkaan". Tällä Jeesuksen viitoittamalla tiellä Raamattu on kartta ja omatunto on kompassi, joka johtaa iankaikkiseen elämään. Perillä odottaa voittopalkinto, sillä "Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti