maanantai 2. marraskuuta 2015

Vielä harrastuksesta

Mielessäni oli muutamia Raamatussa esiintyviä painavia sanoja ja kehoituksia meille elämän ohjeeksi. Tällaisia kuin: "Älkää olko harrastuksissanne veltot"," älkää olko "leväperäisiä" ja vielä kolmantena kehoitus "kurinalaisuuteen".
Tulin "perumapäälle" ja aikomukseni oli jättää aiheesta kirjoittamatta. Yllätyin, kun en saanut luonnosta poistettua voidakseni kirjoittaa muuta siihen tilalle. Syykin selvisi. Olin sen huomaamattani jo julkaissut.
Siis takaisin asiaan. Nämä kehoitukset koskevat niin hengellistä kuin myöskin luonnollista elämäämme. Jumala on luonut koko ihmisen, johon kuuluu sielu, henki ja ruumis ja jokainen osa alue meissä on Hänelle tärkeä. Ruumiimme on luotu tätä aikaa varten ja sen hyvin vointi on tärkeätä, voidaksemme nauttia liikunnasta, tehdä työtä ja elää yleensäkin normaalia elämää. Samoin meidän on huolehdittava myöskin lapsistamme sairaistamme ja vanhuksistamme, jotka meidän apuamme tarvitsevat. Tämä kaikki vaatii meiltä kurin alaisuutta, ettemme laimin lyö näitä asioita.
Mutta ruumis on luotu vain tätä aikaa varten, joka on suhteellisen lyhyt aika verrattuna iankaikkisuuteen. Se osa, mikä meissä on ikuista, on meidän henkemme, se halajaa Jumalan yhteyteen. Vain Hänessä henkemme tulee tyydytetyksi.
Minulla on tässä auki Jesajan kirja. Kirjoitan siitä luvun 39: jakeet 28-31, ja palaan myöhemmin noihin toisiin mainitsemiini  Raamatun kehoituksiin.
"Etkö tiedä, etkö ole kuullut:Herra on iankaikkinen Jumala, joka on luonut maan ääret? Ei hän väsy eikä näänny, hänen ymmärryksensä on tutkimaton. Hän antaa väsyneelle väkeä ja voimatttomalle voimaa yltäkyllin. Nuorukaiset väsyvät ja nääntyvät, nuoret miehet kompastuvat ja kaatuvat.
Mutta ne jotka Herraa odottavat, saavat uuden voiman, he kohottavat siipensä kuin kotkat. He juoksevat, eivätkä näänny, he vaeltavat, eivätkä väsy".
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti