maanantai 16. marraskuuta 2015

Israel

 Olen jo pidemmän aikaa ajatellut kirjoittaa Israelista ja juutalaisesta  kansasta. Yleensä seuraan hyvin vähän uutisia mistään lähteestä, mutta pienelläkin seuraamisella teen silti huomioita tämän päivän tilanteesta meillä ja muualla. Yksi asia, mikä kiinnittää erityisesti huomiota on Israelin tilanne. Meidän olisi hyvä koko ajan nyt tiedostaa se, että Israel on Jumalan valittu kansa, jonka Jumala valitsi omaksi kansakseen. Raamattu sanoo, että Israel on Jumalan silmäterä. Sitä, joka Israelia siunaa, sitä Jumalakin on luvannut siunata ja joka Israelia kiroaa, niin sitä samoin Jumalakin on kiroava.
Meidän tehtävämme on siunata Israelia ja rukoilla sen puolesta. Ajan merkkinä on huomion arvoista se, että Jumala kokoaa omaisuus kansaansa jälleen omaan maahansa.
Olemme meillä juuri lukeneet isännän kanssa Mooseksen kirjasta näistä Israelin kansan syntyvaiheista vaiheista. 1. Moos. 12:1-3 kerrotaan kuinka Jumala kutsui Aabrahamin. "Herra sanoi Abramille. "Lähde maastasi, suvustasi ja isäsi kodista siihen maahan, jonka minä sinulle osoitan. Minä teen sinusta suuren kansan, siunaan sinua ja teen nimesi suureksi, ja sinä tulet olemaan siunauksena.
Minä siunaan ne, jotka siunaavat sinua, ja kiroan sen, joka kiroaa sinua, ja sinussa tulevat siunatuksi kaikki maan sukukunnat".
Ja edelleen: 1 Moos. 13:14-15. "Herra sanoi Abramille sen jälkeen, kun Loot oli eronnut hänestä: "Nosta silmäsi ja katsele siitä paikasta, missä olet, pohjoiseen, etelään, itään ja länteen. Sillä kaiken maan, jonka sinä näet, minä annan sinulle ja sinun jälkeläisillesi ikuisiksi ajoiksi".
 
Tuli mieleeni muutaman vuoden takainen video Jumalan omaisuuskansan vaiheista Ulla Ingman -Ronkaisen kirjan pohjalta. Se kestää n.1,5 tuntia, ja on sellainen tieto isku Israelin kansan vaiheista, että kannattaa tämä aika varata ja katsoa ja kuunnella tämä video. Yleensä media antaa kovin yksipuolisen kuvan lähi-idän tilanteesta Israelin vahingoksi. Niinkuin Peter Ronkainen tällä videolla sanookin, niin Israel kuvataan usein pikemmin sortoa harjoittavana miehittäjänä, kuin olemassa oloaan puolustavana kansana.Videon ensi esitys on ollut vuonna 2012, joten juutalaisen kansan lukumäärät Israelissa ja muualla ovat tämän kolmen vuoden aikana muutttuneet.
Tämä video löytyy, kun laittaa haku tekstiksi. Tv 7 arkisto, Valittu vainottu kansa,  Ulla Ingman- Ronkainen ja Peter Ronkainen.



                                                               



                                                                           



                                                                            


                                                                           

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti