perjantai 8. tammikuuta 2016

"Kaikella on aikansa"

Muistan hyvin äitini antaman ohjeen, "Pitää tehdä heti se, mikä tehtävä on".
Viime viikon lauantaina oli jo puolipäivä, kun lähdin Onkkaalaan ja niin ollen ajattelin ensimmäisenä käydä katsomassa entisen naapurimme isäntää Harjutuulen vanhainkodissa. Oli jälleen päässyt kulumaan aikaa siitä kun olin viimeksi hänen luonaan käynyt ja nyt siis äitini ohjeen mukaan menin heti ensimmäiseksi katsomaan tätä tutuksi tullutta jo iäkästä ja sairasta vanhusta. Olen onnellinen, että tosiaan menin ja kävin häntä katsomassa, sillä eilen sain suru uutisen siitä, että käyntiäni seuraavana yönä naapurini oli nukkunut pois. Siirtynyt tästä ajasta iankaikkisuuteen.
Ajatukseni kiertävät tänään siinä, kuinka Raamatussa kerrotaan ihmisen elämässä kaikella olevan määrä aikansa. Saarnaajan kirjan 3:n luvun alusta luemme: "Kaikella on määräaika. Jokaisella asialla on aikansa taivaan alla. Aika on syntyä ja aika kuolla jne..." Siinä mainitaan monta muuta asiaa, mitä ihmisellä on aika tehdä. 
 Nyt oli tullut naapurin isännän aika lähteä täältä. Suurin piirtein 40 vuotta me elelimme naapureina.  Kumpikin asuimme maalaistalossa, hoidimme karjaa ja viljelimme maata. Kannoimme saman suuntaisia iloja ja murheita. Keskustelun aiheet tavatessamme liittyivät paljolti ajankohtaisiin, sillä hetkellä meneillään oleviin töihin. Ja tietenkin ilmoista juttelimme. Onhan maanviljelijän työ pajolti säästä riippuvaista.
Muistan kuinka sitä nuorena koki olevansa niin monessa asiassa kaikkivoipainen. Tulevaisuuden usko ja itseensä luottaminen olivat huipussaan.  Näin omalla kohdallani voin sanoa, että ikä antaa sitä terveellistä "perspektiiviä" asioihin. Vanhuudessa ihmistä riisutaan, terveys alkaa reistailla ym.
Tässä samaisessa Saarnaajan kirjan luvussa on eräs jae, jota rakastan. "Kaiken hän on tehnyt kauniisti aikanansa, myös iankaikkisuuden hän on pannut heidän sydämeensä. Mutta niin on, ettei hminen käsitä tekoja, jotka Jumala on tehnyt, ei alkua eikä loppua. Saarn.3:11.
Saamme vain luottavaisesti jättää itsemme ja elämämme Kaikkivaltiaan Jumalan käteen ja samoin tehdä rukouksessa myös läheistemme, ystäviemme kuin myös naapuriemme kohdalla.

2 kommenttia:

  1. Sanoit: Tässä samaisessa Saarnaajan kirjan luvussa on eräs jae, jota rakastan. "Kaiken hän on tehnyt kauniisti aikanansa, myös iankaikkisuuden hän on pannut heidän sydämeensä. Mutta niin on, ettei hminen käsitä tekoja, jotka Jumala on tehnyt, ei alkua eikä loppua. Saarn.3:11.

    Siinä ei ole oikein tuo käännös, sillä eivät kaikki ole oikeutettuja iankaikkiseen elämään. Vain uskossa Jeesukseen olevat ovat. Hepreassa ilmaisu on 'GAM ET HA'OLAM, mikä tarkoittaa MAAILMASSA, kuten myös Bibliassa oleva, KJ - engl. käännös, venäläinen käännös,Lutherin saksal. käännös jne. Tuolla sanalla on väärin perustella iankaikkisuutta kaikille sieluille! Ja sitä sanaa 'helvetti' ei ole heprealaisessa UT:ssa, eikä edes NOVUM'issa, vaan sana on GEHENNA, minkä jeshuan aikalaiset tunsivat kaatopaikkana, ei TULISENA KIDUTUSPAIKKANA, kuten varhaiset kirkkoisät, erittäinkin Augustinus, sen halusi ymmärrettävän. Siis JUMALA, joka on RAKKAUS, kiduttaisi iankaikkisesti pienistäkin rikkomuksista sieluparkaa! KORAANISTA tuolle kyllä löytyy perustelut, mutta EI RAAMATUN JUMALASTA! Lopullinen HÄVITYS TULIMERESSÄ kyllä toteutuu 1000-vuotisen rauhanvaltakunnan loputtua, uudeksiluomisen edellä! Iankaikkisuus otettiin pois, kun ihminen lankesi Paratiisisssa syntiin. Mutta Jeshuan kautta vain sen voi saada, lunastustyön vastaan otettuaan!

    VastaaPoista
  2. En minäkään ole ajatellut tämän Raamatun paikan tarkoittavan sitä, että kaikki ihmiset pelastuisivat. Vaan, että kaikille on annettu sydämeen pohjimmainen kaipaus päästä yhteyteen Jumalan kanssa. Ihmiset vain etsivät ikäväänsä tyydytystä ja sisältöä vääristä paikoista. Jumala antaa ihmiselle erityisiä etsikon aikoja, jolloin hän selkeästi kutsuu ihmistä yhteyteensä.
    Luin juuri aamulla Vanhasta Testamentista näin. "Etsikää Herraa silloin, kun hänet löytää voidaan, huutakaa häntä avuksi, kun hän läsnä on".
    Ja Uuden testamentin puolelta muistuu mieleeni tämä, että: "Usko Herraan Jeesukseen niin sinä pelastut, samoin myös sinun perhekuntasi". Ei tämäkään tarkoita, että perhe automaattisesti pelastuu, vaan aivan samoin kuin sinäkin. Uskomalla Jeesukseen ja tunnustamalla hänet Herrakseen ja Vapahtajakseen. Sillä: Sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan".

    VastaaPoista