perjantai 16. kesäkuuta 2017

"Vain muutos on pysyvää".

Tänä aamuna ajatuksiani hallitsee teema muutoksesta. Lueskelin Sydän Hämeen Lehteä ja sieltä osui silmiini artikkeli Mikkolan navetan pihapiirin eri rakennuksiin sijoitetusta näyttelystä, joka sisältää hyvin monimuotoista taidetta, teemana on muutos. Siinä esiin tuodaan taiteen keinoin ympärillämme ja elämässämme tapahtuvia muutoksia. Tämä ei varmaankaan ollut alkusysäys ajatuksilleni, vaan täydensi niitä. Sopi kuin "nenä päähän", niinkuin sanotaan. Lehden edellisellä sivulla kerrottiinkin Senioriklovnien palkitsemisesta otsikolla;"Punaiset nenät palkittiin". Tämä kolmen naisen ryhmä käy eri tapahtumissa levittämässä hyvää mieltä ihmisille. Ryhmään kuuluva Tarja Saksala tiivisti tunnot sanoihin;
"Lahja voi olla laulu tai itse tehty taulu,
Tai auttamista tai halaamista
tai hyvän sanan sanomista.
Siinä ei kulu kieli ja tulee hyvä mieli."
Kyllä tulikin hyvä mieli, voin sen todistaa kahdestikin mukana olleena. Tapasin heidät ensi kerran käydessäni Kostiakodissa katsomassa vanhaa sukulaistani ja toisen kerran sitten täällä Luopioisten olopäivillä.
Valtakunnallisia hengellisiä tapahtumiakin järjestetään ja mainostetaan otsikolla; "Mahdollisuus muutokseen."  Näitä tapahtumia ovat järjestämässä aina jonkun maakunnan eri seurakunnat yhdessä.  Kun Jumalan henki saa muuttaa ihmisen, niin se muutos tapahtuu niin syväluotaavasti, että ihmisen sisin muuttuu. Mutta Jumalan työ meissä, sekin on jatkuvaa. Raamattu kehoittaakin meitä näin, että; "muuttukaa mielenne uudistuksen kautta". Kun otamme vastaan hänen rakkautensa, se mahdollistaa sen että mekin osaamme ja voimme ja pystymme rakastamaan lähimmäisiämme.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti