lauantai 18. huhtikuuta 2020

50 + 70 + 70

Sinulla varmaankin herää kysymys siitä, että mitä nuo otsikon luvut tarkoittanevat.
Ensimmäinen 50 vuotta pitää sisällään kaikki ne aurinkoiset ja myöskin pilviset avioliittomme päivät, jotka olemme tämän meidän isännän kanssa yhdessä eläneet ja kokeneet. Kaikki ne myötä- ja vastamäet joita näihin vuosiin on sisältynyt.
Nuo 70 ja 70 tarkoittavat meidän kummankin ikävuosia. Niitäkin olisimme juhlistaneet Luopioisten kirkossa kultahääpäivämme johdosta järjestetyssä juhlakonsertissa tulevana sunnuntaina.
Mutta tämän koronan vuoksi nämä juhlamme tässä muodossa nyt sitten raukeavat. Laulut jäävät laulamatta ja ystävät tapaaamatta.
 Elämä opettaa meitä ottamaan jokainen päivä vastaan sellaisena kuin se meille annetaan. Ja on hyvä, kun opimme sen kiitoksen kanssa vastaan ottamaan.
Meitin vihkipappimme sanoi meille silloin 50 v. sitten vihkipuheessaan jotenkin tähän tapaan, että "elämä on sisään ja ulos käymistä" ja se on "lähtemistä ja tulemista."  Elämä on myöskin valintojen tekemistä ja jatkuvaa luopumista monista itsestäänkin selvistä asioista. Iän myötä terveyskin heikkenee.  Kuulin ystäväni sanovan eräälle sairauksistaan kertovalle, että "nää on niitä ikälisiä."
Myöskin lapset ovat meillä lainassa vain. Meidänkin lapset ovat vartuttuaan "lentäneet" yksi toisensa jälkeen rakentamaan omaa elämäänsä.
Saattaa herätä kysymys, onko meillä mitään mahdollisuutta  saavuttaa tässä elämässä jotain pysyvää.

Jeesus sanoo itsestään: "Minä olen ovi. Kuka ikinä tulee sisälle minun kauttani, hän pelastuu. Hän käy sisälle ja ulos ja löytää laitumen." Joh. 10:



perjantai 10. huhtikuuta 2020

Pitkäperjantai

Ymmärryksemme ei riitä käsittämään Jeesuksen uhrikuoleman suuruutta ja merkityksellisyyttä meidän hyväksemme. Tässä kohtaa usko tulee meille avuksi.
Jumalan sana, Raamattu, ilmoittaa, että "ilman veren vuodatusta ei ole syntien anteeksi antamusta."
Jeesuksen maahan vuotanut veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä, ja Jumala näkee meidät puhtaina, kun hän katsoo meitä Jeesuksen kautta.
   Nyt olemme Korona karanteenissa kodeissamme. Samoin olivat Israelilaiset ensimmäisenä pääsiäisenä  Egyptistä lähdön viimeisenä iltana ja yönä kukin omissa kodeissaan. He söivät ohjeiden mukaan pääsiäisaterian, teurastetun karitsan jonka veren he sivelivät ulko-oviensa pihtipieliin. Veri oli merkkinä, kun kuoleman enkeli kulki ohitse vitsauksen kohdatessa Egyptiläisiä. Sen ansiosta juutalainen kansa säästyi tältä vitsaukselta, kun sen sijaan kaikki Egyptiläisten esikoiset ja myöskin karjan esikoiset kuolivat.
Tämän viimeisen vitsauksen jälkeen Israelin kansa pääsi lähtemään Egyptistä.
Samalla tavoin veren kautta meilläkin on pääsy synneistämme. Jeesus kantoi omassa ruumiissaan kaikki meidän syntimme ja syyllisyytemme häpeän ristin puulle. Pyhä Henki kirkastaa meille tätä sanan totuutta.
Hebrealaiskirjeessä sanotaan näin, että; "Jeesus uhrasi itsensä viattomana Jumalalle. Veri puhdistaa omantuntomme kuolleista teoista palvelemaan elävää Jumalaa."
Tähän loppuun sopii vielä toinenkin lause Vanhan testamentin puolelta..
 Jes. 26:9. " Minun sieluni ikävöitsee sinua yöllä, minun henkeni sisimmässäni etsii sinua varhain; sillä kun sinun tuomiosi kohtaavat maata, oppivat maanpiirin asukkaat vanhurskautta."
 

keskiviikko 1. huhtikuuta 2020

Palataan juurille.

Nyt kun korona-ahdistus on syrjäyttänyt ilmasto ahdistuksen tulee mieleen, että mitähän seuraavaksi ja, että miten näistä selvitään?
Meillä on jo monet vuodet ollut niin hyvät olot täällä koti Suomessa, että pidämme kaikkea aivan itsestään selvyytenä. Esim. hyvä terveyden hoito, hyvä sosiaaliturva, oppivelvollisuus ja hyvät koulutus mahdollisuudet. Niin paljon hyviä asioita ettei luetella taida.
Mutta olemmeko osanneet näistä hyvistä asioista kiittää Jumalaa. Kun meillä ei ole ollut tarvetta elämämme vaikeuksissa kääntyä Jumalan puoleen niin olemmeko vallan unohtaneet hänen olemassa olonsa.
Nyt tänä koko maailmaa ravistelevan korona virus ahdistuksen aikana on hyvä palata "juurille." Siis koko ihmisuvun juurille.
Sillä: "Herran on maa ja kaikki, mitä siinä on, maanpiiri ja ne, jotka siinä asuvat." Ps. 24:1.
Jumala on luonut tämän kaiken näkyvän ja myöskin näkymättömän.
Hän on luonut meidät ihmiset ja myöskin lunastanut koko syntiin langenneen ihmiskunnan Jeesuksessa Kristuksessa. Eli hänellä on kaksinkertainen omistusoikeus meihin.
Löysin Raamattu.fi sivustolta päivän tunnussanan. Miten hyvin se sopiikaan edellä kirjoittamaani. 
Jesaja 65:1
Minä olen kyllä ollut lähellä,
mutta he eivät ole minua etsineet,
                olen ollut läsnä,
mutta he eivät minua kyselleet,
olen sanonut! "Tässä olen, tässä olen!"
Tälle pakanakansalle joka ei kutsunut avuksi minun nimeäni.
,