perjantai 10. huhtikuuta 2020

Pitkäperjantai

Ymmärryksemme ei riitä käsittämään Jeesuksen uhrikuoleman suuruutta ja merkityksellisyyttä meidän hyväksemme. Tässä kohtaa usko tulee meille avuksi.
Jumalan sana, Raamattu, ilmoittaa, että "ilman veren vuodatusta ei ole syntien anteeksi antamusta."
Jeesuksen maahan vuotanut veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä, ja Jumala näkee meidät puhtaina, kun hän katsoo meitä Jeesuksen kautta.
   Nyt olemme Korona karanteenissa kodeissamme. Samoin olivat Israelilaiset ensimmäisenä pääsiäisenä  Egyptistä lähdön viimeisenä iltana ja yönä kukin omissa kodeissaan. He söivät ohjeiden mukaan pääsiäisaterian, teurastetun karitsan jonka veren he sivelivät ulko-oviensa pihtipieliin. Veri oli merkkinä, kun kuoleman enkeli kulki ohitse vitsauksen kohdatessa Egyptiläisiä. Sen ansiosta juutalainen kansa säästyi tältä vitsaukselta, kun sen sijaan kaikki Egyptiläisten esikoiset ja myöskin karjan esikoiset kuolivat.
Tämän viimeisen vitsauksen jälkeen Israelin kansa pääsi lähtemään Egyptistä.
Samalla tavoin veren kautta meilläkin on pääsy synneistämme. Jeesus kantoi omassa ruumiissaan kaikki meidän syntimme ja syyllisyytemme häpeän ristin puulle. Pyhä Henki kirkastaa meille tätä sanan totuutta.
Hebrealaiskirjeessä sanotaan näin, että; "Jeesus uhrasi itsensä viattomana Jumalalle. Veri puhdistaa omantuntomme kuolleista teoista palvelemaan elävää Jumalaa."
Tähän loppuun sopii vielä toinenkin lause Vanhan testamentin puolelta..
 Jes. 26:9. " Minun sieluni ikävöitsee sinua yöllä, minun henkeni sisimmässäni etsii sinua varhain; sillä kun sinun tuomiosi kohtaavat maata, oppivat maanpiirin asukkaat vanhurskautta."
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti