lauantai 11. marraskuuta 2023

Raamattu; Jumalan sana.

Meillä täällä maailmassa vaikuttaa Jumaluuden kolmas persoona, Pyhä Henki, Jeesuksen lähettämänä keskuudessamme. Myöskin meillä on Jumalan sana, Raamattu, monen perheen kirjahyllyssä.
Otetaan se kirja sieltä käteemme vähän useammin ja luetaan sen sivuilta puhdasta Jumalan Pyhää sanaa, sillä "usko tulee kuulemisesta ja kuuleminen Jumalan sanasta." (Room. 10:17) Luetaan sitä rukoillen niin se avautuu meille, koska se on kirjoitettu Pyhän Hengen vaikutuksesta. Ja jos jotain kohtaa emme ymmärrä niin, "kumarretaan ja mennään ohitse, toisella kerralla se voi olla jo tuttava". Onkohan tämä Lutherin viisaus.
Itselläni on myöskin eräänlainen merkkipäivä, sillä tulin lukeneeksi 10:nennen kerran koko Raamatun kannesta kanteen.
Nykyisin luemme sitä isännän kanssa yhdessä; yleensä aamukahvi pöydässä ja illallakin vielä.
Ajattelen näin, että koska Jumalalta me jokaisen päivämme saamme niin kyllä meillä täytyy olla aikaa myös lukeaksemme ja tutustuaksemme hänen sanaansa. 
Jeesuksen kautta kaikkivaltias Jumala on meidän Taivaallinen Isämme. Ristillä, kun Jeesus antoi henkensä sovitukseksi meidän edestämme, niin temppelin iso esirippu repesi kahtia, ylhäältä alas asti. Se on esikuva siitä, että meille syntyi yhteys suoraan Isän sydämelle. 
Nyt kun isänpäivänä muistamme ja muistelemme isää niin otetaan huomioon Taivaallinen isämme myöskin. Hän rakastaa meitä ja antoi oman poikansa, että hänen kauttaan meillä on yhteys keskenämme.
 
HYVÄÄ ISÄN PÄIVÄÄ!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti