maanantai 18. toukokuuta 2015

Vapaus

 Saamme täällä Suomessa elää vapaassa maassa. Elämän eri alueilla meillä on vapaus elää ja toimia tiettyjen rajojen puitteissa.Muuten juuri eilen vietimme kaatuneitten muistopäivää.
Keskustellessani ihmisten kanssa, olen huomannut, että ulkonaisesta vapaudesta huolimatta, ihmiset saattavat olla sisäisesti sidottuja. Jumala alkoi puhua minulle tästä sisimmän vapaudesta, kun jälleen aivan hiljattain ystäväni kanssa keskustellessani tämä asia nousi esille.
Koin ahaa elämyksen, kun sain todeta olevani sisäisesti vapaa. En oman erinomaisuuteni tähden, vaan yksin ja ainoastaan Jeesuksen ansion tähden. Tämä sisäinen vapaus ei ole millään tavalla kytköksissä ulkonaisiin olosuhteisiimme.
Niinpä minun on nyt tästä asiasta myöskin kirjoitettava. Sillä kyllä  nämä asiat ovat tuttuja meille jokaiselle. Kokemuksen kautta  myöskin itselleni. Olin monenlaisissa siteissä. Vieläpä uskoon tultuani sielun vihollinen pääsi minua sitomaan aina uudelleen ja uudelleen. Sillä tämä kiusaaja" kiertää meitä ympäri, niinkuin kiljuva jalopeura, niinkuin Raamattu sanoo, etsien, kenen saisi niellä". Vieläpä hyvin ahkerasti. Emmekä me uskovina ollessammekaan tule siitä eroon pääsemään.  Jeesus katkoi ristillä kaikki synnin ja kuoleman kahleet. Verensä hinnalla hän osti meidät vapaiksi.  Mutta valvomattomuuden tila voi aina yllättää. 
Avain näihin kaikkiin sidoksiin ja myöskin ihmissuhde ongelmiin on anteeksi antamus. Ensiksikin Jeesuksen anteeksiantamus omalle kohdallemme.
Voimme aivan kongreettisesti kertoa hänelle asiamme ja kaiken sen, mikä meitä painaa ja synnin, joka meitä kietoo. Myöskin on tärkeätä, että itse annamme anteeksi meitä vastaan rikkoneille. Ja, kun itse olemme saaneet kokea anteeksiantamuksen synneistämme, niin Jumalan avulla meidän on mahdollista antaa anteeksi toinen toisellemme. Vaikka tuo toinen ei edes huomaisi meiltä anteeksi pyytääkään.
Kun näin toimimme käytännössä, niin saamme olla todella vapaita. Niinkuin taivaan lintuset konsanaan, sillä "vapauteen Kristus vapautti meidät".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti