keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Hyvyyden voima

"Hyvyyden voiman ihmeelliseen suojaan, olemme kaikki hiljaa kätketyt. Me saamme luottaa ihmeelliseen Luojaan, yhdessä käydä uuteen aikaan nyt". Näin runoili Dietrich Bonhoeffer ollessaan keskitysleirillä. Mekin saamme käydä uuteen Joulun aikaan. Jatkuvasti median tietoisuuteemme tuomat viestit maailmalta kaikesta inhimillisestä kärsimyksestä, aiheuttavat meissä pelkoa ja ahdistusta. Luonnon järkkyminen, sodan uhka eri puolilla maailmaa ja pakolais virrat ovat tätä päivää. Annetaan tämän kaiken rauhattomuuden keskellä itsellemme aikaa hiljentyä Joulun sanoman äärelle. Joulu on iankaikkisen valon ja rauhan juhla tänä vuoden pimeimpänä aikana. Joulu on elämän juhla tässä "kuoleman varjon" maassa. Jeesuksen Kristuksen, seimen lapsen synnyin juhla. Jumalan  hyvyys ja rakkaus on voimakkaampi kuin maailmassa vallitseva pahuus. "Sillä täydellinen rakkaus karkoittaa kaiken pelon" Saamme laulaa edelleen laulun sanoilla.
"Jos ahdistuksen tie on edessämme, myös silloin Kristus meitä kuljettaa" Annamme Isän käsiin elämämme. Hän itse meille rauhan valmistaa". Jeesus sanoo sanassaan omillensa "Maailmassa teillä on ahdistus, mutta minä olen voittanut maailman, olkaa turvallisella mielellä".
Dietrich rukoilee laulun sanoin: "Kun pahan valta kasvaa ympärillä, vahvista ääni toisen maailman, niin että uuden virren sävelillä, kuulemme kansasi jo laulavan".
Vajaan vuoden kulutua tästä hän, Dietrich Bonhoeffer, sai astua toiseen maailmaan, siihen Jumalan valmistamaan ikuiseen Jouluun.  Laulu päättyy sanoihin: "Hyvyyden voiman uskollinen suoja piirittää meitä, kuinka käyneekin. Illasta aamuun kanssamme on Luoja. Häneltä saamme huomispäivänkin."
                                 Siunattua Joulun aikaa!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti