keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Mestarin odotus

Joululaulun sanoin esitämme itsellemme ja lähimmäisillemme toiveen. "Oi jospa ihmisellä, ois Joulu ainainen", Vanhan sanonnan mukaan taas, "Hyvä Tuomas Joulun tuopi, paha Nuutti poies viepi". Mietitäänpä, loppuuko Joulumme Nuutin päivään, vai saako Joulu kohdallamme jatkua ainaisesti.
Ennen Joulua vietettiin kirkkovuodessa adventin aikaa. Siis Joulun ja Jeesuksen odotuksen aikaa. Hän tuli tänne maailmaan eri tavalla, kuin ihmiset osasivat odottaa.
Hän syntyi halpana tallin seimeen, niin että monet eivät tunnistaneet häntä siksi, kuka hän todella oli. Messiaaksi ja maailman vapahtajaksi. Raamattu kertoo, että  "Hän tuli nöyränä, ratsastaen aasin varsalla." Ja että: "Hän tuli omiensa tykö, mutta hänen omansa eivät ottaneet häntä vastaan". Teksti jatkuu: "Mutta kaikille, jotka ottivat Hänet vastaan, Hän antoi okeuden, (vanha käännös sanoo voiman) tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskovat Hänen nimeensä". Joh.1: 11,12.   Monesti Hän kolkuttaa sydämemme ovella ja haluaisi tulla elämäämme ja sydämeemme sisäpuolelle asti.  
Tänä päivänä saamme kohdata hänet kärsivissä lähimmäisissämme. Tunnistammeko me Häntä heissä?
Tästä aiheesta on tehty hyvin osuvasti sanoitettu laulukin, missä suutari odottaa mestariaan, joka on luvannut saapua hänelle kylään.

                              
 Suutari odotti mestariaan saapuvaksi henkilökohtaisena vieraanaan, mutta hän saapuikin apua tarvitsevan lähimmäisen hahmossa, vielä jopa kolme eri kertaa.     
Seuraavan kerran, kun Jeesus saapuu maan päälle nähtävällä tavalla, Hän saapuu Kunnian Kuninkaana ja Herrain Herrana. 
Mm. 1.Tess: 4: 16-18. kertoo asiasta näin. "Sillä itse Herra on tuleva alas taivaasta käskyhuudon, ylienkelin äänen ja Jumalan pasuunan kuuluessa, ja Kristuksessa kuolleet nousevat ylös ensin.
 Sitten meidät, jotka olemme elossa ja olemme vielä täällä, temmataan yhdessä heidän kanssaan pilvissä Herraa vastaan yläilmoihin, ja niin me saamme aina olla Herran kanssa.
  Lohduttakaa siis toisianne näillä sanoilla". Amen.      

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti