torstai 29. toukokuuta 2014

Helatorstain sanoma

Tänään vietämme Helatorstaita. Nimi helposti tuo mieleemme ensimmäiseksi  Ritvalan Helkajuhlat  tai jotain vastaavaa. Mutta kuka meistä oikeasti muistaa tämän juhlapäivän  merkityksen. Kysymyksessä on Jeesuksen taivaaseen astumisen päivä, joka tapahtui 40:n vrk:n kuluttua ylösnousemuksesta. Tämän kuluneen 40:n päivän aikana Jeesus oli ilmestynyt opetuslapsilleen useita kertoja. Ainut kertainen ja ihmeellinen ajan jakso huipentuu sitten Jeesuksen ylösottoon. Hänet otettiin sinne, minne ei pääse mitään epäpyhää. Isän kotiin, taivaaseen. Hän on siellä asianajajana, esirukoilijana ja paikan valmistajana omillensa. Hänet otettiin taivaaseen, jotta Hän kerran voisi tulla takaisin. Tämä suuremmoinen toivomme suhteellistaa kaikki tämän maailman voitot ja tappiot.
Markuksen evankeliumi kertoo meille Jeesuksen antaman lähetyskäskyn. Mark.16:15,16. Menkää kaikkialle maailmaan ja julistakaa evankeliumia kaikille luoduille. Joka uskoo ja saa kasteen, pelastuu, mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen.
Ilmestyskirjan mukaan taivaassa täytyy olla kaikkien kansojen ja kansan heimojen edustajia. Jeesuksen takaisin tulo liittyy tähän, että evankeliumi on saatu vietyä kaikkien kansojen keskuuteen. Nyt tänä nopean tiedonkulun aikakautena tuntuu siltä, että tuo tavoite on hyvinkin toteutettavissa. Esim internetin avulla saaadaan evankeliumi vietyä moniin ns.suljettuihin maihin mihin ei lähetystyön tekijöilla muulla tavalla ole pääsyä.Monet muuten saavuttamattomat kansat tulevat nykytekniikan avulla saavutetuiksi ja saavat kuulla tämän ihmeellisen pelastussanoman.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti